Potaje de Semana Santa

Potaje de Semana Santa

Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Potaje de Semana Santa. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Potaje de Semana Santa is one of the most favored of current trending meals in the world. It's appreciated by millions daily. It's simple, it's fast, it tastes delicious. Potaje de Semana Santa is something which I've loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Potaje de Semana Santa, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Potaje de Semana Santa delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Potaje de Semana Santa is 8 Comensales. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Potaje de Semana Santa using 14 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.

Si tengo alguna receta familiar, familiar, ésta es LA RECETA FAMILIAR POR EXCELENCIA, y como no puede ser de otra manera, está en la famosa carpeta 📚
Ya la hacía la abuela de mi Iaia —cuando aún vivían en Almería —, y lo único en que nos hemos permitido el privilegio de cambiar, ha sido añadir las alubias de Lourenza.
Yo soy como mi Iaia, lo que más me gusta son las tortitas, aunque en casa hay algún que otro hooligan de hacer barquitos con ellas en su plato 🥣... para gustos colores, y para colores, opciones...
Receta sencilla y con ingredientes elementales, que queda perfecta siempre, pero aún más, si se consigue hacer el día de antes, para que todos los sabores se aúnen mejor. Porque la comida además de ser necesaria para vivir, forma parte de nuestra cultura, tradición y costumbre.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Potaje de Semana Santa:

  1. 500 g Garbanzos
  2. 500 g Alubias de Lourenza
  3. 1 Cabeza Ajos
  4. 1,5 Tomates
  5. 1 Cebolla
  6. 2-3 Ramitas Perejil
  7. 3-4 Hojas Laurel
  8. Aceite de oliva virgen extra
  9. Sal
  10. —PARA LOS TORTITAS:
  11. Pan duro (2 Barras baguettes)
  12. 1 Cabeza Ajos (en cubitos)
  13. 4 Huevos de corral
  14. Perejil

Steps to make to make Potaje de Semana Santa

  1. La noche de antes, ponemos los garbanzos en remojo.
  2. En dos ollas, ponemos en la primera: los garbanzos con la cabeza de ajos, los tomates partidos por la mitad, el perejil con aceite y una pizca de sal. Y en la segunda: las alubias con la cebolla (en cuartos), las hojas de laurel y, también con un poquito de aceite y sal. Y ponemos ambas ollas al fuego hasta que las legumbres estén en su punto.
  3. Cuando estén hechas, las juntamos en una sola olla, mezclamos y apagamos el fuego. El agua se habrá consumido bastante. —Este potaje es bastante seco.— Dejamos reposar hasta el momento de servir. (Nosotros este año, hicimos el potaje el día de antes, de este modo, el sabor es mucho más intenso).
  4. —PARA LAS TORTITAS. Pelamos la cabeza de ajos, y cortamos los ajos en cubitos.
  5. Cortamos el pan, y lo vamos poniendo en remojo, lo escurrimos con las manos para que no tenga mucha agua, y vamos reservando en un bol grande.
  6. Añadimos al pan: los ajos, el perejil, la sal y los huevos, y mezclamos para que todo quedé integrado.
  7. Con las manos, hacemos unas bolitas pequeñas y las aplanamos. Y en una sartén, con abundante aceite, las vamos dorando por ambos lados. Al sacarlas, las ponemos sobre papel absorbente, para el excedente de aceite.
  8. Y listas!
  9. Para emplatar: ponemos 2 o 3 cucharadas de potaje, y 2 o 3 tortitas.
  10. Y a disfrutar! 🌿🕊🌿

As your experience and confidence grows, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet plan as well as adjust your diet regimen to your personal tastes in time. Whether you intend to serve a recipe that makes use of fewer or more ingredients or is a bit more or less zesty, you can make simple modifications to accomplish this goal. In other words, begin making your dishes on time. When it comes to basic cooking skills for newbies you don't need to learn them but just if you grasp some simple food preparation techniques.

This isn't a complete overview to fast and easy lunch dishes yet its good something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your innovative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family without doing way too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this exceptional food Step-by-Step Guide to Prepare Quick Potaje de Semana Santa. Thanks so much for reading. I am sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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