Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces)

Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces)

Hey everyone, it is Brad, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces). It is one of my favorites. This time, I am going to make it a bit tasty. This will be really delicious.

Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces) is one of the most popular of recent trending foods in the world. It's easy, it is fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions every day. Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces) is something which I've loved my entire life. They're fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can have Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces) using 19 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

Esta receta me la dio un antiguo compañero de colegio tan aficionado a la cocina como yo. Es un pastel muy rico y fácil de hacer.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces):

  1. 1/2 kilo calabaza, cocinada o asada sin semillas y sin cáscara. Se hace hasta que esté bien blandita, luego se hace puré
  2. 1 taza azúcar moreno
  3. 1/2 taza azúcar blanco
  4. 3 tazas harina
  5. 1/2 taza leche
  6. 1/2 cdta polvo de hornear
  7. 1/2 cdta bicarbonato de sodio
  8. 1/2 cdta sal
  9. 1 cucharada canela
  10. 1/2 cucharada nuez moscada
  11. 1/2 chucharadita de jengibre rallado o en polvo
  12. 2 huevos grandes o 3 pequeños
  13. 1/2 barra (125 grs) mantequilla de vaca sin sal
  14. -- Para el caramelo con nueces:
  15. 1/2 taza azúcar moreno
  16. 1 taza agua
  17. 1 cucharadita canela
  18. 1/2 cucharadita nuez moscada
  19. 1 copita ron

Instructions to make to make Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces)

  1. Mezclas los ingredientes húmedos con la batidora en un tazón.
    Y en otro tazón los secos.
  2. Luego vas añadiendo los secos a los húmedos sin dejar de batir. Hasta que esté todo bien homogéneo.
  3. Enmantequillar y enharinar el molde. La mezcla se mete al horno precalentado a 170° C o 350° F, precalentado!! Por unos 40 a 50 minutos. Revisar con la técnica del palillo o cuchillo hasta cuando este lista.
  4. Para el caramelo con nueces o almendras:
    En un sartén pones el azúcar moreno y la taza de agua con la canela y la nuez moscada, más el ron.
  5. Se pone todo a calentar a fuego alto sin revolver! Ojo. Hasta que hierva y se empiece a tornar color caramelo.

    Aparte se pican las nueces o almendras favoritas tostadas. Y cuando ya este frío el caramelo se mezclan con este.

    Cuando se enfría la torta y se desmolda, se le pone el caramelo con nueces por arriba....
  6. El molde que es de unos de 1.5 libras para que quedara más flaquita, puede ser de 1 libra y queda más alta... O uno de los rectagulares de libra que también puede ser.

    No es una torta esponjosa, tiene la consistencia de una masa y es húmeda, deliciosa!!!

As your experience and also self-confidence grows, you will certainly locate that you have more all-natural control over your diet regimen and also adapt your diet to your personal preferences over time. Whether you want to serve a dish that makes use of fewer or more active ingredients or is a little essentially hot, you can make easy adjustments to attain this objective. In other words, start making your dishes in a timely manner. When it comes to fundamental food preparation skills for beginners you don't require to learn them but only if you master some simple food preparation strategies.

This isn't a total overview to quick and very easy lunch recipes yet its excellent something to chew on. Ideally this will certainly get your imaginative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this special food How to Make Award-winning Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces). Thanks so much for reading. I'm sure you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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