Brazo de Reina Yucateco
Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Brazo de Reina Yucateco. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit unique. This will be really delicious.
Brazo de Reina Yucateco is one of the most popular of recent trending meals on earth. It is easy, it is fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions daily. Brazo de Reina Yucateco is something which I've loved my whole life. They are fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Brazo de Reina Yucateco, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Brazo de Reina Yucateco delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
Just in addition, the time it takes to cook Brazo de Reina Yucateco estimated approx 2 horas.
To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Brazo de Reina Yucateco using 10 ingredients and 12 steps. Here is how you cook it.
Dzotobichay o Brazo de Reina, es una variedad de tamal yucateco hecho con masa de maíz, hojas de chaya, rellenos de huevos cocidos y pepitas de calabazas molidas. Son una delicia gastronómica originaria del estado mexicano de Yucatán.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Brazo de Reina Yucateco:
- 1 kilo masa de maíz
- 20 hojas chaya o espinaca
- 150 ml manteca de cerdo
- 120 g pepita de calabaza molida
- 1 hoja plátano grande
- 6 huevos
- 6 tomates
- 1 chile habanero
- al gusto Sal y pimienta
- 20 g epazote
Instructions to make to make Brazo de Reina Yucateco
- En una olla con agua hirviendo cocinamos los huevos enteros por 12 minutos, al terminar el tiempo de cocción los llevamos a agua fría para detener la cocción y posteriormente quitamos el cascaron, cortamos en rodajas y reservamos.
- En una olla con agua caliente agregamos las hojas de chaya o espinaca (previamente lavadas y desinfectadapor 2 minutos, posteriormente retiramos del agua, dejamos escurrir el exceso de agua, cortamos finamente y reservamos.
- Con ayuda de un trapo o papel limpiamos la hoja de plátano de ambos lados, retiramos el borde grueso de la hoja y cortamos partes iguales de 20 por 20 cm aproximadamente. (podemos sustituir la hoja de plátano por papel aluminio).
- En un recipiente o una superficie limpia y plana, mezclamos la masa, las hojas de chaya, el epazote picado, la manteca, sal y pimienta.
- Con nuestra masa elaboraremos bolitas de aproximadamente 200 gr, las cuales extenderemos con ayuda de nuestras manos o bien un rodillo dándole forma circular con un grosor de 1 mm aproximadamente (si usamos rodillo recomiendo colocar encima de la bolita de masa otra hoja de plátano o bien una bolsa para poder estirarla).
- Agregamos dos cucharadas de pepita de calabaza y cubrimos la superficie. Y posteriormente colocamos una pieza de huevo en rodajas.
- Con ayuda de la misma hoja de plátano hacemos dobleces a nuestra masa, de tal manera que el huevo quede dentro como relleno, consiguiendo una forma tubular.
- En una vaporera con agua hirviendo a fuego medio colocamos nuestros brazos de reina por 1 hora
- Una vez transcurrido el tiempo de cocción, procedemos a apagar nuestro fuego y tendremos listos nuestros tamales.
- Salsa de tomate: Cortar nuestros tomates y cebolla en cuartos.
- En una sartén con un poco de manteca o aceite caliente, integramos el tomate, la cebolla y el habanero. Freiremos por 5 minutos o hasta que nuestra cebolla se torne transparente.
- Licuamos muy bien nuestra preparación anterior y posteriormente llevamos a hervir una vez más. En este punto sazonamos con sal y pimienta al gusto.
As your experience as well as confidence expands, you will find that you have extra natural control over your diet plan as well as adapt your diet to your personal preferences with time. Whether you want to offer a dish that uses less or more components or is a bit more or less hot, you can make basic changes to accomplish this goal. In other words, start making your recipes on time. As for standard cooking abilities for beginners you do not need to discover them however only if you grasp some easy food preparation strategies.
This isn't a complete guide to quick and also very easy lunch recipes but its excellent food for thought. Ideally this will get your creative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing too many square meals on your trip.
So that's going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Ultimate Brazo de Reina Yucateco. Thank you very much for reading. I'm sure you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment