Ajiaco a lo Bendecido

Ajiaco a lo Bendecido

Hey everyone, it's Louise, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Ajiaco a lo Bendecido. One of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Ajiaco a lo Bendecido is one of the most favored of recent trending foods on earth. It's easy, it's fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions every day. Ajiaco a lo Bendecido is something which I've loved my whole life. They're fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Ajiaco a lo Bendecido, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Ajiaco a lo Bendecido delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Ajiaco a lo Bendecido is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Ajiaco a lo Bendecido estimated approx 90 minutos.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Ajiaco a lo Bendecido using 20 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Ajiaco. Plato tradicional de la gastronomía de Cuba y de otros países de centro, Suramérica y el Caribe que suele incluir caldo con carne, frutos, tubérculos picados en trozos y especias.

Tradición
Su tradición se remonta a la época de la colonia, y en especial a las actuales fiestas de San Juan, que aún hoy comienzan el 24 de junio con el sabroso caldero colectivo en la mayoría de las cuadras, que los vecinos enriquecen con aportes de sus propios hogares.

Pero en tiempos remotos la fecha coincidía con la época en que los ricos hacendados arreaban sus ganados hacia la ciudad de Puerto Príncipe, a fin de realizar compras y ventas, o embarcarlos hacia otros puntos del país, por los puertos de La Guanaja y Nuevitas.

En ese entonces la Villa estaba alegre, organizaban verbenas y trochas, y los habitantes adornaban algunos lugares con caña brava, pencas de palma y banderitas de colores. Rincones típicos eran la Plazoleta de Bedoya, la Plaza de Habana y otras.

El 24 de junio en esos lugares se situaban ollas de barro o se trazaba un círculo en la tierra, donde los vecinos depositaban carnes o vegetales para celebrar una comida colectiva, al igual que hacían los peones de ganado en aquellos puntos donde acostumbraban concentrarse.

En una hora determinada participaban de aquél sopón todos los que aportaban algo, acompañándolos con aguardiente o vino de frutas, al que denominaban chinguirito, voz mejicana que significa traguito.

#conminombre
#tradicióncubana
#10semanas

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Ajiaco a lo Bendecido:

  1. 13 oz carne de res
  2. 4 huesos la pierna de cerdo
  3. 1 papa
  4. 2 plátano verde
  5. 2 malangas
  6. 2 trozos yuca
  7. 1 trocito boniato
  8. 1 trocito calabaza
  9. 8 ajíes cachucha grandes
  10. 1 cabeza ajo
  11. 2 cebolla morada
  12. 4 hojas laurel
  13. 4 clavos de olor
  14. 1 cucharada comino en grano
  15. 2 cucharadas manteca de cerdo
  16. 2 litros agua
  17. 3/4 taza granos de maíz tierno
  18. 1 mazorca de maíz tierno
  19. al gusto Sal
  20. Pimienta negra recién molida

Instructions to make to make Ajiaco a lo Bendecido

  1. Lo primero que hacemos es poner a ablandar los huesos de cerdo y desmenuzarlos. Organizar los demás ingredientes y cortar las viandas en trozos.
  2. En una olla de presión grande, con la manteca caliente, ponemos a sellar la carne y el comino en grano
  3. Luego agregamos las especias y seguimos sofriendo. Incorporamos las viandas, el maíz, clavos de olor y hojas de laurel
  4. Removemos y agregamos la carne recuperada de los huesos. Vertemos los 2 litros de caldo de los huesos de cerdo. Comprobamos sal
  5. Cocinamos a presión en fuego medio por unos 45 minutos. Luego quitamos presión y a servir. ¡Buen provecho!

As your experience and also confidence expands, you will certainly locate that you have more natural control over your diet and adapt your diet regimen to your individual tastes with time. Whether you wish to serve a recipe that makes use of fewer or more components or is a little bit more or less spicy, you can make easy modifications to achieve this goal. Simply put, begin making your dishes in a timely manner. As for fundamental cooking abilities for newbies you don't need to discover them however just if you understand some straightforward food preparation methods.

This isn't a total guide to fast and very easy lunch dishes but its excellent something to chew on. Ideally this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family members without doing too many square meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Speedy Ajiaco a lo Bendecido. Thanks so much for your time. I'm confident you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Tortitas de avena y plátano

Crema de calabaza y zanahoria con tortita de zanahoria y manzana 🍎🥕🍏

Sopa de vegetales, arroz yamaní integral y garbanzos